iPhone 13 vs Galaxy S22 Karşılaştırması

campaign-image

Apple iPhone 13 ile Samsung Galaxy S22 arasındaki farklar, bu iki modelden birini satın almak isteyenlerin merak ettiği konulardan biridir. iPhone 13 vs Galaxy S22 karşılaştırması yapacağımız bu içeriğimizde cihazların teknik özelliklerine ve hangi modelin daha üstün özelliklere sahip olduğunu sizlere aktaracağız.

iPhone 13 vs Galaxy S22 Karşılaştırması

Apple’ın 2021 yılında piyasaya sürdüğü iPhone 13 ile Samsung’un 2022 yılının başlarında çıkardığı Galaxy S22 modeli, günümüzde de rekabet etmeye devam ediyor. İki cihaz da birbirine yakın donanımları ve teknik özellikleri sayesinde kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor. Hadi benzer performans gösteren iPhone 13 ile Galaxy S22 modellerini tasarım detayları, performansları, ekran özellikleri, kamera donanımları ve batarya ömrü bakımından karşılaştıralım.

Tasarım Detayları

Samsung’un Galaxy S22 modelinin görünüşü bir önceki seri olan Galaxy S21’e çok benziyor. Bu benzerliği arka kameranın etrafında bulunan konturlanmış köşe tasarımında görebiliyoruz. Aynı durum Apple’ın iPhone 13 modeli için de geçerli. iPhone 13’ün arka kamera dizaynı da iPhone 12 ile benzerlik gösteriyor.

Galaxy S22 modelinde hayalet siyah, hayalet beyaz, yeşil ve pembe olmak üzere dört farklı renk seçeneği bulunuyor. iPhone 13’te ise siyah, beyaz, kırmızı, mavi ve pembe renkler bulunuyor.

İki modelinde kasa tasarımlarına bakıldığında ovalleştirilmiş kenarlara yer verildiği görülebiliyor. Ancak Samsung Galaxy S22’nin kenarlarının iPhone 13’e göre biraz daha keskin olduğunu söyleyebiliriz. Bazı kullanıcılar daha keskin hatlara sahip akıllı telefonları tercih ederken bazıları ise biraz daha yumuşak hatları bulunan cihazları beğeniyor.

iPhone 13 vs Galaxy S22 tasarım karşılaştırması yaptığımızda hangisinin daha iyi bir seçenek olduğunu söylemek imkânsıza yakındır. Ancak genel olarak bakıldığında berabere sonucu çıkarılabilir.

Performans

Apple, iPhone 13 modelinde yer verdiği A15 Bionic işlemci, çoklu işlem, uygulama ve oyun performansında Galaxy S22’de bulunan Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisine göre çok daha başarılıdır. Bunun yanı sıra Galaxy S22 modelinde 8 GB kapasiteli bellek kullanılırken iPhone 13’te 4 GB kapasiteli bellek kullanılıyor. 
Çoğu kullanıcı Android telefonlardaki yüksek kapasiteli belleğin daha iyi performans göstereceğini düşünüyor. Ancak iPhone 13 modelinde bulunan 4 GB bellek iOS işletim sisteminin stabil çalışma performansı sayesinde daha düşük kapasiteye sahip olmasına rağmen uzun vadede daha iyi sonuçlar çıkarıyor.

AnTuTu benchmark sonuçlarına bakıldığı zaman durumu çok daha net bir şekilde görebiliyoruz. Galaxy S22 modeli AnTuTu (v10) testinde 1.061.600 puan alırken, iPhone 13 daha düşük kapasiteli belleğe sahip olmasına rağmen aynı testten 1.363.900 puan elde ediyor. Apple iPhone 13 vs Galaxy S22 performans karşılaştırmasının galibi uzun vadede iPhone 13 oluyor.

Ekran

Galaxy S22 modelinde 6.2 inç büyüklükte ekran kullanılırken, iPhone 13’te 6.1 inç ekran bulunuyor. Ekranların büyüklükleri pek farklı olmasa da Galaxy S22’de çentik bulunmadığı için kullanıcılara biraz daha geniş kullanım alanı sunduğunu söyleyebiliriz.

Samsung giriş modelleri de dahil olmak üzere Galaxy S22’nin ekran parlaklığında iyileştirmeler yapmış. Galaxy S22 ekranı HDR desteği ile 1300 nit parlaklık değerine ulaşabiliyorken, iPhone 13 modeli 1200 nit parlaklığa erişebiliyor. Cihazların ekran parlaklıkları yüksek değerlere çıkabildiği için iki telefon da güneş altında rahatlıkla kullanılabiliyor.

iPhone 13 vs Galaxy S22 Ekran Karşılaştırması

Telefon ekranları arasındaki en büyük fark yenileme hızında karşımıza çıkıyor. Samsung, Galaxy S22 modelinde 120 Hz ekran yenileme hızı desteği sunarken, iPhone 13’ün ekranı 60 Hz ile sınırlandırılmıştır.

Samsung Galaxy S22 vs iPhone 13 ekran karşılaştırması sonucunda daha yüksek parlaklık ve yenileme hızına sahip olan Galaxy S22 modelinin ön plana çıkıyor. Çok fazla oyun oynuyor veya video izliyorsanız Galaxy S22’nin ekranı çok daha iyi multimedya deneyimi sunacaktır.

Kamera

Kaliteli kamera donanımları ve özellikleri, kullanıcıların akıllı telefon tercihleri etkileyen en büyük unsurlardan biridir. Apple, iPhone 13 modelinin geniş ve ultra geniş açılı kameralarında 12 MP lenslere yer vermeye devam ederken Samsung Galaxy S22’nin ana kamerasında 50 MP, ekstra geniş açılı kamerasında 12 MP ve telefoto kamerasında ise 10 MP lensler kullanıyor.

Galaxy S22’nin F/1.8 diyafram aralığına sahip ana kamerası 4320p 8K video çekimlerini saniyede 24 kare ile gerçekleştirirken iPhone 13’ün F/1.6 diyafram açılığındaki ana kamerası maksimum 2160p 4K çözünürlüklü video kaydedebiliyor. Bu yönüyle Samsung’un çok daha iyi ve yenilikçi teknolojiler kullanarak daha yüksek kalitede video kaydetme imkânı sunduğunu görebiliyoruz.

iPhone 13 vs Galaxy S22 Kamera Karşılaştırması

iPhone 13 modeli daha düşük kamera çözünürlüğüne sahip olmasına rağmen yazılım desteği sayesinde uzun süre boyunca çok daha yüksek kaliteli fotoğraflar çekebiliyor. Samsung Galaxy S22, kağıt üzerinde iPhone 13’e göre daha iyi kamera donanımlarına sahip olsa da pratikte kendisini biraz daha geliştirmesi gerekiyor.

iPhone 13 vs Galaxy S22 kamera karşılaştırması sonunda hangi modelin daha iyi olduğuna karar vermek oldukça zor. Galaxy S22’in kameraları ile çekilen fotoğraflar biraz daha canlı renk tonlarına sahip olsa da kalite bakımından iPhone 13 modeliyle birbirlerine çok yakın.

Batarya

Galaxy S22 modelinde 3700 mAh kapasiteli batarya kullanılıyor. Buna karşılık olarak Apple, iPhone 13 modelinde 3227 mAh kapasiteye sahip batarya barındırıyor. İki modelin batarya kapasiteleri arasında çok uzun bir fark olsa da iPhone 13 yazılım desteğiyle batarya ömrünü iyi bir şekilde optimize edebiliyor.

Yapılan testlerde 5G ile internette gezinip, ekran parlaklığı 150 nite indirildiğinde iPhone 13’ün 10 saat 33 dakika boyunca açık kaldığı gözlemlendi. Samsung Galaxy S22 modeli ise 60 Hz ekran yenileme hızında kullanıldığı senaryoda 8 saat 2 dakika kadar açık kalabiliyor.

İki cihazda da hızlı şarj desteği bulunuyor. Galaxy S22, 25 Watt hızlı şarj desteği ile 30 dakika içerisinde yaklaşık olarak %60 dolum oranına ulaşırken iPhone 13, 20 Watt hızlı şarj sayesinde 30 dakikada %51 pil seviyesine erişebildi.

Her şeyi göz önünde bulundurduğumuzda Samsung Galaxy S22 vs iPhone 13 batarya karşılaştırmasının kazananı, kullanıcılara daha uzun süre boyunca telefon kullanım deneyimi sunabilen iPhone 13 oluyor.

Sonuç

Bu içeriğimizde kullanıcıların merak ettiği iPhone 13 vs Galaxy S22 karşılaştırması ile karşınızdaydık. Bir dönemin amiral gemisi olan iki cihazın da birbirlerine göre artı ve eksi yönleri bulunuyor. Günün sonunda uzun yıllar boyunca performans kaybı yaşamadan kullanabileceğiniz akıllı telefon arıyorsanız Apple iPhone 13 modelini tercih edebilirsiniz.

Getmobil mağazası veya websitesi üzerinden yenilenmiş iPhone 13 modelini sıfırına göre çok daha uygun fiyatlara ve 12 ay taksit seçenekleri ile satın alabilirsiniz. Uzman teknisyenler tarafından bakanlık onaylı Yenileme Merkezi’nde aşamalı kontrollerden geçirilen bu modele göz atmak için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/iphone-13/ bağlantısına tıklayabilirsiniz!

İlgili Bloglar