iPhone 14 Ne Zaman Çıktı? Fiyatı Ne Kadar?

campaign-image

Apple, her yeni iPhone serisi ile teknoloji meraklılarının ilgisini çekmeyi başarıyor. iPhone 14 serisi de barındırdığı teknolojik özellikleriyle Apple’ın en çok sevilen serisi oldu. Peki, iPhone 14 ne zaman çıktı? Türkiye satış fiyatı ne kadar? Hadi merak edilen bütün soruları yanıtlayalım.

Apple iPhone 14 Teknik Özellikleri

  • Yonga Seti: Apple A15 Bionic
  • CPU Frekansı: 3.2 GHz
  • RAM (Bellek): 6 GB
  • Dahili Hafıza Seçenekleri: 128 GB / 256 GB / 512 GB
  • Ekran Çözünürlüğü: 1170 x 2532 (FHD+) Piksel
  • Ekran / Gövde Oranı: % 85.62
  • Ekran Yenileme Hızı: 60 Hz
  • Kamera Çözünürlüğü: 12 MP
  • Batarya Kapasitesi: 3279 mAh
  • İşletim Sistemi: iOS 17

iPhone 14 Ne Zaman Çıktı?

Apple’ın on altıncı nesil iPhone’ları olarak bilinen iPhone 14 serisi, 7 Eylül 2022 tarihinde tanıtıldı. Cupertino Apple Park’ta düzenlenen etkinlik ile tanıtımı yapılan iPhone 14 modeli 16 Eylül 2022, iPhone 14 Plus modeli ise 7 Ekim 2022 tarihinde satışa sunuldu.

iPhone 14 Fiyatı Ne Kadar?

Sıfır Apple iPhone 14 fiyatları ortalama olarak 42.000 TL ile 52.000 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Ancak aynı performansı daha uygun fiyatlarla elde etmek mümkün. Tüm işlemleri Getmobil’in TSE onaylı Yenileme Merkezi’nde yapılan yenilenmiş iPhone 14 modellerini sıfırlarına göre daha düşük fiyatlardan, bütçenizi zorlamadan satın alabilirsiniz. Ayrıca dönemsel kampanyalardan yararlanarak yeni teknolojilere daha uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.

iPhone 14 Fiyatı Ne Kadar?

Apple iPhone 14 Kaç Yıl Gider?

Apple, ürettiği her iPhone modelinde döneminin en güncel ve sağlam donanımlarına yer veriyor. Bu da cihazların kullanım süresini önemli ölçüde artırıyor. iPhone 14 serisi, 2022 yılında çıkmış olmasına rağmen hala performansından ödün vermeden kullanılabiliyor. Bunları göz önünde bulundurduğumuzda, iPhone 14 serisinin ortalama 5-6 yıl daha sorunsuz bir şekilde kullanılabileceğini söyleyebiliriz.

iPhone 14 Satın Alınır mı?

Evet, iPhone 14 hâlâ satın alınabilir. Bu modellerde bulunan yenilikçi teknoljiler ve gelişmiş donanımlar günümüzde de oldukça iyi performans sergiler. iPhone 14’te yer alan Apple A15 Bionic işlemci, en zorlu anlarda gücü doğru bir şekilde dağıtarak stabil bir kullanım deneyimi sunar.

Bunun yanı sıra, gelişmiş kamera donanımları ve görüntüleri yüksek çözünürlük değerleriyle en gerçekçi renk tonlarında oluşturan ekran, hâlâ kullanıcıların bir akıllı telefondan beklentilerini rahatlıkla karşılayabilir. Ayrıca, henüz daha yeni sayılabilecek bir seri olduğu için uzun süre boyunca en güncel iOS sürümleri yüklenebilir. Bu sayede Apple’ın sunacağı yeni özelliklerin birçoğu iPhone 14 modellerinde de kullanılabilir.

Sonuç

Bu yazımızda iPhone 14 çıkış tarihi, fiyatı ve hala satın alınıp alınmayacağı konusunda bilgiler aktardık. Yenilenmiş iPhone 14 modellerini uygun fiyatlardan satın almak istiyorsanız https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/iphone-14/ bağlantısına tıklayabilirsiniz.

İlgili Bloglar