iPhone 15 vs iPhone 15 Pro Karşılaştırması: Hangisi Alınır?

campaign-image

Apple’ın en iyi donanımlarına sahip olan iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modelleri, yüksek performansları ile dikkat çekiyor. İki cihaz da kullanıcıların beklentilerinden fazlasını karşılayabiliyor. Bu yazımızda yer vereceğimiz iPhone 15 vs iPhone 15 Pro karşılaştırması ile bu iki model arasındaki farkları paylaşacağız.

iPhone 15 vs iPhone 15 Pro Karşılaştırması

iPhone 15 vs iPhone 15 Pro karşılaştırması içeriğimizde, ilk olarak cihazların tasarımsal farklarına yer vermek istiyoruz. Apple’ın amiral gemisi modellerini yan yana koyduğumuzda, ön taraflarında bir fark olmadığını görebiliyoruz. Ancak, cihazların arkasına baktığımızda, iPhone 15 Pro modelinde 3 kamera, iPhone 15 modelinde ise 2 kamera yer alıyor.

iPhone 15 Pro’nun arkasında bulunan 3 kamera, üçgen biçimde konumlandırılmıştır. iPhone 15 modelinin 2 kamerası ise çapraz yerleştirilmiştir. Bu farklılık, iki modeli birbirinden ayırt etmek için yeterli oluyor.

İki modelin yan tarafına baktığımızda, iPhone 15 Pro’da telefonun daha verimli kullanılmasını sağlayan eylem düğmesiyle karşılaşıyoruz. iPhone 15 modelinin yan tarafında ise seleflerinde olduğu gibi telefonu sessize alma anahtarı bulunuyor.

iPhone 15 vs iPhone 15 Pro Ekran Karşılaştırması

iPhone 15 vs iPhone 15 Pro ekran karşılaştırması, iki modelin ekranları arasında büyük bir fark olmadığını gösteriyor. İki cihaz da teknik özellik bakımından birbirine oldukça yakın olsa da, iPhone 15 Pro modelinin 120 Hz yenileme hızına sahip Pro Motion ekranı, kullanıcılara daha akıcı bir deneyim sunuyor.

Bir iPhone 15 Pro ve iPhone 15 ile oyun oynandığında, yüksek yenileme hızına sahip ekranın farkı çok daha net bir şekilde anlaşılabiliyor. İki modelde de 6.1 inç büyüklüğünde OLED teknolojisine sahip ekran kullanılıyor.

iPhone 15 vs iPhone 15 Pro Ekran Karşılaştırması

iPhone 15 ve iPhone 15 Pro ekranları 1179 x 2556 piksel çözünürlüğündedir ve HDR ile HDR10 teknolojilerini destekler. Ekranlar arasındaki farklardan biri de ekran-gövde oranıdır. iPhone 15 Pro’nun ekranı, yüzde 87.35 ekran-gövde oranı ile iPhone 15’e kıyasla daha fazla kullanılabilir alan sunar.

iPhone 15 vs iPhone 15 Pro Kamera Karşılaştırması

Apple, hem iPhone 15 hem de iPhone 15 Pro modelinde 48 MP çözünürlüklü ana kamera kullanıyor. iPhone 15 Pro modeli, iPhone 15’ten farklı olarak RAW kayıt yapabilme özelliğine sahiptir. Bunun yanı sıra, iPhone 15 Pro’nun üçüncü kamerası yakın çekim ve ekstra geniş açı çekimlerinde en iyi kalitede sonuçlar verebiliyor.

iPhone 15 Pro’nun 9 LED’li adaptif flaş özelliğine sahip arka kamerası, ışığın yeterli olmadığı mekanlarda yüksek kalitede fotoğraflar çekebiliyor. iPhone 15’in karanlık ortamdaki fotoğraf çekme performansının da yeterli olduğunu belirtmek istiyoruz.

iPhone 15 vs iPhone 15 Pro Kamera Karşılaştırması

ProRes destekleyen iPhone 15 Pro kamerası, daha iyi çözünürlük kalitesinde yüksek kare hızı ve bit derinliği sunuyor. Ancak iPhone 15 modeli ne yazık ki bu özelliği desteklemiyor.

iPhone 15 vs iPhone 15 Pro Performans Karşılaştırması

iPhone 15 modelinde altı çekirdekli, 3.46 GHz hızında çalışan Apple A16 Bionic yonga seti bulunuyor. iPhone 15 Pro ise Apple'ın desteklediği altı çekirdekli, 3.64 GHz CPU frekansında çalışan A17 Pro yonga setine sahip.

Grafik birimlerinde ise iPhone 15 modelinde beş çekirdekli Apple GPU bulunurken, iPhone 15 Pro modelinde altı çekirdekli Apple GPU yer alıyor. İki modelin performansları birbirine yakın olsa da, iPhone 15 Pro’nun daha verimli çalıştığını söyleyebiliriz.

Yapılan testlere baktığımızda, iPhone 15 Pro AnTuTu testlerinden 1.689.600 puan alırken, iPhone 15 modeli aynı testlerden 1.493.600 puan alabiliyor. Aradaki bu fark, hem yonga seti hem de bellek kapasitesinden kaynaklanıyor. iPhone 15 Pro, 8 GB bellek ile çoklu uygulamalar arasında geçişleri 6 GB belleğe sahip iPhone 15’ten daha hızlı bir şekilde yerine getirebiliyor.

iPhone 15 mi iPhone 15 Pro mu? Hangisi Alınır?

Tüketiciler, iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerinden birini satın alma noktasında kararsız kalıyor. Gün içerisinde tüm işleri telefondan yapan, sosyal medyada içerik üreten, mobil oyunlara ilgi duyan veya en yeni teknolojileri deneyimlemek isteyenler, iPhone 15 Pro ile tüm işlerini kısa sürede halledebilir.

Sonuç

Bu yazımızda, iPhone 15 vs iPhone 15 Pro karşılaştırması yaparak iki cihaz arasındaki farkları sizlerle paylaştık. İki modelden istediğinizi Getmobil’den yenilenmiş olarak satın alabilirsiniz. Yenilenmiş iPhone 15 modeli için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/iphone-15/ bağlantısına, yenilenmiş iPhone 15 Pro modeli için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/iphone-15-pro/ bağlantısına tıklayabilirsiniz.

İlgili Bloglar