iPhone 16 Ne Zaman Çıkacak? Fiyatı ve Beklenen Özellikleri

campaign-image

Dünya genelinde büyük bir ilgi toplayan iPhone modellerine bir yenisi daha eklenecek. Teknolojiyle yakından ilgilenenler ve Apple kullanıcıları, iPhone 16 modelinin çıkış yapmasını büyük bir heyecanla bekliyor. Peki, iPhone 16 ne zaman çıkacak? Yeni modelin fiyatı ve beklenen özellikleri ne olacak? İşte bütün sorularınızın cevabı!

Apple iPhone 16 Ne Zaman Çıkacak?

Apple, her yılın Eylül ayında yeni iPhone tanıtma etkinliğini artık bir gelenek haline getirdi. Buradan yola çıkarak, iPhone 16 modelinin Eylül 2024’te tüm dünyaya tanıtılmasını bekliyoruz. Ortaya çıkan bazı söylentiler ve sızıntılar göz önünde bulundurulduğunda, iPhone 16 özellikleri hakkında beklentileri sizlerle paylaşabiliriz.

iPhone 16 Çıkış Tarihi

Paylaşacağımız bilgilerin tamamen kullanıcıların beklentisi doğrultusunda oluşturulduğunu belirtmek isteriz. Apple tarafından resmi bir açıklama yapılıncaya kadar, özellikler üzerinde birtakım değişiklikler olabilir. Hadi, kullanıcılar tarafından beklenen iPhone 16 özellikleri nelermiş, göz atalım.

Beklenen iPhone 16 Özellikleri Nelerdir?

İnternette yayılan söylentiler ve sızıntıları incelediğimizde, iPhone 16 tasarımında çok fazla değişiklik yapılacağını düşünülmüyor. Bir önceki serilerde olduğu gibi Dinamik Ada’ya sahip bir ekran ve düzleştirilmiş kenarlı tasarımın olması bekleniyor. Aynı zamanda, iPhone 16 Pro modellerinin kasalarında titanyum kullanılacağı da söylentiler arasında.

Beklenen iPhone 16 Özellikleri

Tasarım

Apple’ın geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü iPhone 15 serisinde olduğu gibi, yeni iPhone 16 serisinde de USB-C bağlantı kullanılacağı konuşuluyor. Birçok kullanıcı, bu değişikliğin yapılma amacının Avrupa Birliği’nin yasal düzenlemelerine uyum sağlamak olduğunu düşünüyor.

Kamera

Cihazın ana kamerasının 48 MP çözünürlüğünde olacağı tahmin ediliyor. Kullanıcı tahminleri doğru çıkarsa, iPhone 16 serisiyle yüksek kaliteli fotoğraf çekimleri yapılabilir. Yeni iPhone serisinin 8K çözünürlükte video kaydı yapabileceği de kullanıcılar arasında en çok konuşulan konulardan biridir.

Performans ve Donanım

Apple, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde 8 GB kapasiteli belleğe yer vermişti. Çeşitli forumlarda açılan konularda, iPhone 16 modelinde 6 GB kapasiteli, serinin üst modellerinde ise 8 GB kapasiteli bellek yer alacağı tartışılıyor.

İşlemci tarafında ise yine Apple A17 Pro'nun olacağı tahmin ediliyor. Ancak bu çip cihazın performansına olumlu etki etse de pil ömrünü kısaltabileceği ve bu nedenle nihai performansa ulaşılamayacağı söylentiler arasında yer alıyor.

Kullanıcı beklentilerinden biri de iPhone 16 serisindeki Face ID sensörlerinin doğrudan ekranın altına yer almasıdır. Böylece ekranın daha fazla alanı kullanılabilir hale gelebilir. Yeni seride, AirPods gibi cihazları şarj edebilecek ters şarj özelliğinin olacağı da söylentiler arasında bulunuyor.

iPhone 16 Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Apple iPhone 16 fiyatı, ülkemizde satılan en güncel seri olan iPhone 15’e göre biraz daha yüksek olacaktır. iPhone 16 serisinin yüksek fiyatlı olmasının nedenleri arasında parça maliyetlerinin yükselmesi yer almaktadır. iPhone 16 Pro modellerinin fiyatlarının da standart versiyondan yüksek olması bekleniyor.

Sonuç

Bu yazımızda, çoğu akıllı telefon kullanıcısının merakla beklediği iPhone 16 çıkış tarihi, beklenen özellikleri ve fiyatı hakkında bilgilere yer verdik. Yeni iPhone serisinin kullanıcıların beklentilerini karşılamasını ümit ediyoruz.

İlgili Bloglar