iPhone 16 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max Karşılaştırması

campaign-image

Apple'ın en gelişmiş donanımlarına sahip iPhone 16 Pro Max, kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördü. Yeni serinin tanıtımıyla birlikte birçok kişi, iPhone 16 Pro Max ve iPhone 14 Pro Max arasındaki farkları araştırmaya başladı. Bu yazımızda, iPhone 16 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max karşılaştırması ile Apple'ın yeni ve eski amiral gemisi modellerini kıyaslayacağız.

iPhone 16 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max Karşılaştırması: Yükseltmeye Değer mi?

Apple markasının yeni amiral gemisi modeli iPhone 16 Pro Max, yenilikçi teknolojilerle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Peki, iPhone 14 Pro Max’ten iPhone 16 Pro Max’e geçilir mi? Hadi, iki model arasındaki farklar nelermiş daha yakından inceleyelim.

iPhone 16 Pro Max vs 14 Pro Max Tasarım Karşılaştırması

iPhone 16 Pro Max vs 14 Pro Max karşılaştırması içeriğimize, ilk olarak cihazların tasarımlarıyla başlamak istiyoruz. İki modele de ön taraftan baktığımızda, iPhone 16 Pro Max modelinin daha ince çerçevelere sahip olduğunu görüyoruz. Bunun dışında, her iki cihazda da aynı Dinamik Ada özelliği bulunuyor.

iPhone 16 Pro Max vs 14 Pro Max Tasarım Karşılaştırması

Apple, iPhone 14 Pro Max modelinde paslanmaz çelik kasa kullanırken, iPhone 16 Pro Max'te titanyum malzeme tercih ediliyor. Titanyum kasaya sahip olan iPhone 16 Pro Max, mat bir görünüme sahiptir. iPhone 14 Pro Max'in kasası ise çok daha parlak bir yapıya sahiptir.

iPhone 16 Pro Max ve iPhone 14 Pro Max arasındaki fark, cihazın alt tarafında daha belirgin hale geliyor. iPhone 14 Pro Max modelinde klasik Lightning şarj girişi bulunurken, iPhone 16 Pro Max’te USB Type-C şarj girişine yer verilmiş.

Cihazların sol tarafına baktığımızda, iPhone 14 Pro Max modelinde yer alan sessize alma anahtarı, iPhone 16 Pro Max’te aksiyon düğmesi olarak karşımıza çıkıyor. Sağ tarafta ise iPhone 16 Pro Max kameralarının daha rahat kullanılmasını sağlayan kamera butonu eklenmiş.

iPhone 16 Pro Max vs 14 Pro Max Ekran Karşılaştırması

iPhone 16 Pro Max ve iPhone 14 Pro Max ekranlarını karşılaştırdığımızda, kullanılan teknolojilerin neredeyse aynı olduğunu söyleyebiliriz. İki cihazın ekranı da 2000 nit parlaklık değerine kadar ulaşabiliyor. Bu da cihazların güneş ışığı altında rahatlıkla kullanılabilmesini sağlıyor. Ancak, iPhone 16 Pro Max’in ekranı 1 nit parlaklık değerine kadar düşebilirken, iPhone 14 Pro Max’in ekranı bu değere inemiyor.

iPhone 16 Pro Max vs 14 Pro Max Ekran Karşılaştırması

iPhone 16 Pro Max modelinin 6.9 inç boyutundaki ekranı, iPhone 14 Pro Max’in 6.7 inçlik ekranına göre biraz daha geniş bir kullanım alanı sunuyor. Video izlerken veya oyun oynarken, iki model arasında görüntü kalitesi anlamında pek bir fark olmadığını belirtmek isteriz.

Hem iPhone 16 Pro Max hem de iPhone 14 Pro Max ekranında ProMotion özelliği bulunuyor. Bu sayede telefonlar, 120 Hz yenileme hızıyla çok daha akıcı bir deneyim sunabiliyor.

iPhone 16 Pro Max vs 14 Pro Max Performans Karşılaştırması

iPhone 16 Pro Max ve iPhone 14 Pro Max arasındaki performans farkı, teknoloji tutkunları tarafından çok merak ediliyor. İki modelin Geekbench 6 test sonuçlarına baktığımızda, iPhone 16 Pro Max modeli tek çekirdek testinden 3339 puan, çoklu çekirdek testinden ise 8108 puan alırken; iPhone 14 Pro Max, tek çekirdek testinden 2564 puan ve çoklu çekirdek testinden 6678 puan almayı başarıyor.

3D Mark üzerinden yapılan GPU testlerinde, iPhone 14 Pro Max 3024 puan alırken, iPhone 16 Pro Max 4215 puan alıyor. Ortalama FPS değerlerinde ise iPhone 14 Pro Max 18.1 FPS değerine ulaşırken, iPhone 16 Pro Max 25.2 FPS değerine çıkabiliyor.

iPhone 16 Pro Max vs 14 Pro Max Performans Karşılaştırması

Ne yazık ki, iPhone 14 Pro Max modeli Apple Intelligence özelliklerinden yararlanamayacak. Bunun nedeni, Apple’ın yapay zekâsının stabil bir şekilde çalışabilmesi için cihazda en az 8 GB kapasiteli bellek bulunmasının gerekmesidir. iPhone 16 Pro Max ise hem A18 Pro işlemcisi hem de 8 GB belleği ile Apple Intelligence’ın sunduğu tüm yeniliklere sahip olacak.

iPhone 16 Pro Max vs 14 Pro Max Kamera Karşılaştırması

iPhone 16 Pro Max ve iPhone 14 Pro Max kameralarının çekim kalitesine baktığımızda, iPhone 16 Pro Max’in biraz daha iyi fotoğraf çektiğini söyleyebiliriz. Her iki modelde de 48 MP çözünürlüklü ana kamera yer alıyor.

iPhone 16 Pro Max modeli, 4K kalitede video çekimlerini saniyede 120 kare ile kaydedebilirken, iPhone 14 Pro Max aynı kalitede maksimum saniyede 60 kare kayıt yapabiliyor. Cihazların ön kameraları ise 12 MP çözünürlükte ve f/1.9 diyafram açıklığına sahip. Ön kamera özellikleri arasında ise bir fark bulunmuyor.

Sonuç

Bu içeriğimizdeki iPhone 16 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max karşılaştırması ile iki model arasındaki farklara değindik. iPhone 16 Pro Max fiyatını yüksek buluyorsanız performans açısından günümüzde de yeterli seviyede olan yenilenmiş iPhone 14 Pro Max modelini Getmobil’den 12 ay taksitle satın alabilirsiniz. Bütçenize uygun modelleri incelemek için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/iphone-14-pro-max/ bağlantısına tıklayabilirsiniz.

İlgili Bloglar