iPhone Belge Tarama Nasıl Yapılır?

campaign-image

iPhone modellerinde bulunan özellikler, cihazı sadece bir iletişim aracı olmanın ötesine taşıyor. Bu özelliklerden biri olan belge tarama, önemli belgeleri dijital ortama geçirmek isteyenlere büyük bir kolaylık sağlıyor. Peki, iPhone belge tarama nasıl yapılır? İşte merak edilen sorunun cevabı…

iPhone Belge Tarama Yöntemleri

iPhone’da belge tarama işlemi, Notlar ve Dosyalar uygulamaları üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu yazımızda, her iki yöntemi de sizlerle paylaşacağız. Kendiniz için en basit olan yöntemi seçerek tüm belgeleri dijital ortama çevirebilirsiniz. Ayrıca, bu yöntemlerin yanı sıra bazı üçüncü parti uygulamaları kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

iPhone Belge Tarama Yöntemleri

iPhone Notlar Uygulamasından Belge Tarama Adımları

  1. İlk olarak iPhone’un ana ekranındaki “Notlar” uygulamasına girin.
  2. Notlar uygulaması içerisinden istediğiniz bir notu açın veya yeni not oluşturun.
  3. Ekranın alt kısmındaki menüde bulunan ataç simgesine dokunun.
  4. Açılan küçük pencereden “Belge Tara” seçeneğine dokunun.
  5. Bu adımda iPhone’un kamerası açılacaktır. Kamerayı belgenin üzerine getirin.
  6. Son olarak kaydet butonuna dokunun.

Yukarıdaki adımları sırasıyla uygulayarak iPhone cihazınızda belge tarama işlemini Notlar uygulaması üzerinden sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

iPhone Dosyalar Uygulamasından Belge Tarama Adımları

  1. Öncelikle iPhone cihazının ana ekranında bulunan “Dosyalar” uygulamasını açın.
  2. Dosyalar uygulamasının sağ üstünde bulunan üç nokta simgesine dokunun.
  3. Küçük pencere içerisindeki “Belge Tara” seçeneğine dokunun.
  4. iPhone’un kamerası ile belgeyi taratın ve “Kaydet” butonuna basın.

Notlar uygulamasından belge taramayı karmaşık bulanlar, Dosyalar uygulaması üzerinden istedikleri belgeleri kolayca tarayabilir. Ayrıca, Dosyalar uygulaması üzerinden taradığınız belgelere erişmek de çok daha basit olacaktır.

iPhone’da Belge Tarama Uygulamaları

iPhone’da bulunan uygulamalar belge tarama işlemini oldukça başarılı bir şekilde yerine getirebiliyor. Ancak bazı durumlarda daha gelişmiş araçlara ihtiyaç duyulabilir. App Store üzerinden indirilen iPhone belge tarama uygulamaları, işlemleri çok daha kısa sürede gerçekleştirebilir. Hadi, bu uygulamalardan birkaçına göz atalım!

  • Adobe Scan: Adobe tarafından geliştirilen Scan uygulaması tamamen ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Bu uygulama üzerinden istediğiniz belgeyi saniyeler içerisinde tarayabilir ve PDF olarak kaydedebilirsiniz. Aynı zamanda OCR olarak adlandırılan optik karakter tanıma özelliği ile belgeleri dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
  • Microsoft Lens: Microsoft Lens uygulaması genellikle iş ortamlarında çok sık kullanılıyor. Bu uygulama belge tarama yapabildiği gibi sunumlarda bulunan slaytları PDF formatına çevirebiliyor. Çok yönlü kullanım imkânı sunan Microsoft Lens uygulaması da ücretsiz olarak indirilebiliyor.
iPhone Belge Tarama Uygulamaları

Yukarıdaki belge tarama uygulamaları, belgeler üzerinde düzenleme işlemlerini de kolaylaştırmaktadır. Ayrıca, PDF’e dönüştürülen belgelere imza atmak için de bu uygulamalardan yararlanabilirsiniz.

Sonuç

Bu yazımızda, iPhone belge tarama işleminin nasıl yapıldığını adım adım anlattık. Yazımızda yer verdiğimiz belge tarama uygulamalarından en iyi şekilde yararlanmak için, Getmobil web sitesi ve mağazalarında satılan yenilenmiş iPhone modellerini tercih edebilirsiniz. Hemen https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak bütçenize uygun modeli 12 ay taksit ile Getmobil’den güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar