iPhone Çalınan Aygıt Koruması Nedir, Nasıl Açılır?

campaign-image

iOS 17.3 güncellemesi ile birlikte hayatımıza giren iPhone Çalınan Aygıt Koruması özelliği kullanıcı verilerini önemli ölçüde koruyor. Telefonun çalındığı veya kaybolduğu durumlarda bu özellik sayesinde ekstra kilit mekanizmaları devreye girerek cihazdaki verilerin alınması zorlaşıyor. Bu yazımızda iPhone Çalınan Aygıt Koruması ile ilgili kullanıcıların merak ettiği soruların yanıtlarını vereceğiz.

iPhone Çalınan Aygıt Koruması Nedir?

Birçok iPhone modelinde kullanılabilen Çalınan Aygıt Koruması, yabancı birinin cihazdaki önemli verileri silmeye veya değiştirmeye çalıştığı zaman devreye giren ekstra güvenlik katmanıdır. Örneğin telefonunuz çalındı ve çalan kişi cihazı satmadan önce şifreleri kaldırmaya çalışıyor. Tam bu sırada Çalınan Aygıt Koruması, telefonda bu işlemi gerçekleştirmeye çalışan kişinin cihazın gerçek sahibi olup olmadığını anlamak için Face ID veya Touch ID taraması istiyor.

iPhone Çalınan Aygıt Koruması Nasıl Çalışır?

Çalınan Aygıt Koruması ile verilerin güvende tutulması için öncelikle “Cihazımı Bul” özelliğini etkinleştirilmesi gerekiyor. Bu özellik, cihazın konumunu belirleyerek eğer günlük olarak gidilen konumlar haricinde bir lokasyonda Anahtar Zinciri içerisinde kayıtlı olan parolaları değiştirme, Safari tarayıcısındaki ödeme yöntemleriyle alışveriş yapmayı deneme veya yeni Apple Kartı için başvuruda bulunma gibi işlemler gerçekleştiğinde çalışmaya başlıyor. Saydığımız eylemlerden biri veya birkaçı gerçekleştirildiğinde cihaz otomatik olarak Face ID veya Touch ID doğrulaması isteyecektir.

iPhone Çalınan Aygıt Koruması Nasıl Çalışır?

iOS 17.4 güncellemesi ile birlikte çok daha iyileştirilen Çalıntı Aygıt Koruması güvenlik sisteminde sürekli giriş denemelerini engellemek için kullanılan yeni bir özellik eklendi. Eğer bu özellik devreye girdiğinde istenen şifre 10 kez yanlış girildiği zaman cihazdaki bütün veriler otomatik olarak siliniyor. Bu da verilerinizin 3. kişiler tarafından ele geçirilmesini engelliyor.

Çalınan Aygıt Koruması Özelliği Nasıl Açılır?

  1. İlk olarak kullandığınız iPhone modelinde iOS 17.3 ve üzeri işletim sistemi kurulu olduğundan emin olun.
  2. Bu özellik için gereksinimler karşılanıyorsa “Ayarlar” uygulamasını açın.
  3. Ayarlar uygulamasında sayfayı biraz aşağı kaydırıp “Face ID & Passcode” menüsüne dokunun.
  4. Açılan sayfa içerisinden Çalınan Cihaz Koruması içerisine girin ve özelliği etkinleştirin.

Yukarıdaki adımları sırasıyla uyguladığınız zaman özelliği sorunsuz bir şekilde kullanabileceksiniz. Bu özelliği kullanmaktan vazgeçtiğinizde yine aynı adımları takip ederek kolay bir şekilde devre dışı bırakabilirsiniz. Ancak çalınma veya kayıp gibi durumlarda cihazdaki verilerin güvenliğinin tehlikeye girebileceğini hatırlatmak isteriz.

Sonuç

Apple’ın kullanıcıların veri gizliliğine çok fazla önem verdiği zaten biliniyordu. iPhone Çalınan Aygıt Koruması özelliği ile bu güvenlik önlemlerinin arttığını görebiliyoruz. Siz de telefonunuzda çok değerli veriler bulunduruyorsanız bu özelliği mutlaka kullanmalısınız. Dilerseniz https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak bu özelliğe sahip yenilenmiş iPhone modellerini 12 ay taksitle satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar