iPhone Duvar Kağıdı Değiştirme Nasıl Yapılır?

campaign-image

Apple, kullanıcıların iPhone cihazlarını kişiselleştirmelerini sağlayan çeşitli yollar sunuyor. Ancak bunlardan en basiti, duvar kağıdını değiştirmektir. Kullanıcılar, bütün iOS versiyonlarında telefonun duvar kağıdını diledikleri gibi değiştirebiliyor. Peki, iPhone duvar kağıdı değiştirme nasıl yapılır?

iPhone Duvar Kağıdı Değiştirme Yöntemleri

Her iPhone modelini tanımlayan kendine özel varsayılan duvar kağıdı bulunuyor. Ancak iPhone kullanıcıları, cihazın kendi duvar kağıdını kullanmak yerine kendi istedikleri bir görseli arka plan yapmayı tercih ediyor. iPhone duvar kağıdı değiştirme yöntemleri ise kullanıcıların işlerini kolaylaştırıyor. Hadi, bu yöntemlere daha yakından bakalım.

Ayarlardan Duvar Kağıdı Değiştirme

  1. iPhone’un ana ekranındaki “Ayarlar” uygulamasını açın.
  2. Ayarlar uygulamasında ekranı biraz aşağıya kaydırıp “Duvar Kağıdı” sekmesine dokunun.
  3. Ardından “Yeni Bir Duvar Kağıdı Seç” butonuna dokunarak dinamik, fotoğraf ve canlı seçenekleri içinden beğendiğiniz arka planı seçin.
  4. Duvar kağıdınızı belirledikten sonra “Ayarla” butonuna dokunun.
  5. Son olarak seçtiğiniz arka planın cihazın neresinde görüneceğini seçin. Duvar kağıdını sadece ana ekrana veya kilit ekranına yerleştirebileceğiniz gibi her iki ekrana da yerleştirebilirsiniz.

Bu adımlarla tüm iOS versiyonlarına sahip iPhone modellerinde duvar kağıdı değiştirilebilir. Eğer canlı duvar kağıtlarından birini seçerseniz, iPhone’unuzu biraz daha hareketli hale getirebilirsiniz.

iPhone Duvar Kağıdı Değiştirme

iPhone Kilit Ekranında Duvar Kağıdı Değiştirme

  1. iPhone kilitliyken ekrana bir defa dokunun ve ekranın açılmasını sağlayın.
  2. Ekran kilidini açmadan boş bir alana bir süre basılı tutun.
  3. Ekranın alt tarafında “Kişiselleştir” ve “+” butonlarını göreceksiniz.
  4. Sağ alt köşedeki artı butonuna dokunarak duvar kağıdını değiştirebilirsiniz.
  5. Ayrıca duvar kağıdını seçtikten sonra ekranı sağa ve sola kaydırarak filtreleme yapabilirsiniz.

Yukarıdaki adımlar, iOS 16 ve üzeri işletim sistemine sahip iPhone modellerinde duvar kağıdı değiştirmek için kullanılabilir.

Fotoğraflar Uygulamasından Duvar Kağıdı Değiştirme

iPhone duvar kağıdı değiştirme işlemi, Fotoğraflar uygulaması üzerinden de yapılabiliyor. Duvar kağıdını değiştirmek için Fotoğraflar uygulamasını kullanmanın, diğer yöntemlere göre çok daha pratik olduğunu söyleyebiliriz. İnternet üzerinden indirdiğiniz veya kendi çektiğiniz fotoğrafı duvar kağıdı olarak kullanabilirsiniz.

Fotoğraflar uygulamasından duvar kağıdı olarak kullanmak istediğiniz fotoğrafı açın. Ekranın sol alt köşesindeki “Paylaş” butonuna dokunun. Ekranı biraz aşağı kaydırın ve “Duvar Kağıdı Olarak Kullan” seçeneğine dokunun. Son olarak “Ayarla” butonuna dokunarak seçtiğiniz fotoğrafı ister kilit ekranında ister ana ekranda isterseniz de iki ekranda kullanın.

Sonuç

Bu yazımızda, iPhone duvar kağıdı değiştirme yöntemlerini tüm detaylarıyla anlattık. Yazımızda paylaştığımız yöntemler sayesinde istediğiniz duvar kağıdını telefonunuzun arka planı olarak belirleyebilirsiniz. Anlattığımız yöntemlerin, iPhone’unuzun duvar kağıdını değiştirme konusunda yardımcı olmasını umuyoruz. Birbirinden kaliteli duvar kağıtlarını, TSE onaylı Yenileme Merkezi bulunan Getmobil’den satın alacağınız yenilenmiş iPhone modellerinde kullanabilirsiniz. Uygun fiyatlı cihazlara göz atmak için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayabilirsiniz.

İlgili Bloglar