iPhone Göz Takip Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır?

campaign-image

Apple, iOS 18 güncellemesi ile birlikte iPhone’ların daha verimli kullanılmasını sağlayan çeşitli yenilikler getiriyor. Kullanıcıların deneyimini iyileştiren göz takip özelliği de bu yenilikler arasında yer alıyor. Peki, iPhone göz takip özelliği nedir ve nasıl kullanılır?

iPhone Göz Takip Özelliği Nedir?

iPhone göz takip özelliği, telefonun basit göz hareketleri ile kullanılmasını sağlıyor. Yalnızca gözlerinizi oynatarak internette gezinebilir, galerideki fotoğraf ve videolar arasında geçiş yapabilir veya sosyal medyada dolaşabilirsiniz.

iPhone Göz Takip Özelliği Nasıl Kullanılır?

iPhone’un göz takip özelliğini kullanmak için harici bir aksesuar satın almanız gerekmiyor. Telefonda bulunan ön kamera sayesinde göz takip özelliğinin kalibrasyonu saniyeler içinde yapılabiliyor. Dwell Control özelliği, göz hareketleriyle telefonu kullanırken uygulamaları yönetme imkanı veriyor.

Apple tarafından geliştirilen göz takibi sisteminin arka planında yapay zeka desteği bulunuyor. Yapay zeka ve ön kamera birlikte çalışarak, kullanıcıların sadece gözlerini kullanarak iPhone’u yönetmesini sağlıyor.

iPhone göz takip özelliğini açmak için:

  1. iPhone’un “Ayarlar” uygulamasına girin.

    iPhone Ayarlar Uygulamasına Girin
  2. Ayarlar uygulamasından “Erişilebilirlik” bölümünü açın.

    Erişilebilirlik Bölümüne Girin
  3. Erişilebilirlik ekranını aşağıya doğru kaydırın ve “Göz Takip” sekmesine dokunun.

    Göz Takip Sekmesine Dokunun
  4. Göz takip bölümüne girdikten sonra en üstte bulunan “Göz Takip” anahtarını sağ tarafa doğru kaydırıp özelliği etkinleştirin.

    Göz Takip Anahtarına Dokunun
  5. Bu adımı tamamladıktan sonra kalibrasyon işlemi başlayacaktır. iPhone’un ekranında beliren renklere bakarak kalibrasyonu tamamlayın.

    iPhone Göz Takip Kalibrasyon

Kalibrasyon işleminin ardından iPhone’u göz ile kontrol etmek mümkün olacaktır. Ekranda dokunma işlemini gerçekleştirmek için dokunmak istediğiniz yere bir süre sabit bakın. iPhone, bu hareketi saniyeler içinde algılayacak ve isteğinizi yerine getirecektir.

Bu sistemde geçişlerin daha yumuşak bir şekilde yapılmasını sağlamak için Göz Takip ayarı içinden “Yumuşatma” barını sağ tarafa doğru kaydırabilirsiniz. Geçişlerin daha keskin bir şekilde gerçekleşmesini istiyorsanız, yumuşatma barını sol tarafa kaydırabilirsiniz.

iPhone Göz Takip Hangi Telefonlarda Var?

Apple’ın engelli bireyleri düşünerek geliştirdiği göz takip özelliği, iPhone’ları çok daha kullanışlı hale getiriyor. Bu özellik, iPhone 12 ve üzerindeki modellerde aktif olarak kullanılmaktadır. iPhone’un göz takip özelliği, iOS 18 sürümüyle birlikte gelen Apple Intelligence sayesinde çok daha stabil çalışmaktadır.

Sonuç

Bu yazımızda iPhone göz takip sistemi hakkında merak edilen soruları yanıtladık. Siz de TSE onaylı yenileme merkezi ile hizmet veren Getmobil’den satın alacağınız iOS 18 destekleyen yenilenmiş iPhone modelleri ile göz takip sistemini çok daha rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Hemen https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak bütçenize uygun modelleri inceleyebilirsiniz.

İlgili Bloglar