iPhone Konum Açma ve Kapatma Nasıl Yapılır?

campaign-image

iPhone’da yüklü olan uygulamaların bazıları konum verilerinden yararlanır. Konum verisinin açık olması, iPhone’un çeşitli alanlarda çok daha verimli kullanılmasını sağlar. Bu içeriğimizde iPhone konum açma ve kapatma işleminin nasıl yapılacağını tüm detaylarıyla anlatacağız. Hadi lafı fazla uzatmadan içeriğimize geçelim!

iPhone Konum Açma Nasıl Yapılır?

iPhone’da konum açmak için:

  1. İlk olarak iPhone’un “Ayarlar” uygulamasına girin.
  2. Ayarlar uygulamasından “Gizlilik ve Güvenlik” sekmesine dokunun.
  3. Açılan sayfada “Konum Hizmetleri” bölümünü açın.
  4. Son olarak Konum Hizmetleri ayarının yanındaki anahtarı sağa doğru sürükleyin.

Bu adımları sırasıyla uyguladığınızda, iPhone’un anlık konum verisine ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Konum verisini etkinleştirdikten sonra, hangi uygulamaların konumunuza erişebileceğini seçebilirsiniz. Böylece, konum verinize ulaşmasını istemediğiniz uygulamaları devre dışı bırakabilirsiniz.

iPhone Konum Kapatma Nasıl Yapılır?

iPhone konum hizmetlerini kapatmak için Ayarlar uygulamasını açın. Ardından Gizlilik ve Güvenlik sekmesine dokunun ve Konum Hizmetleri bölümüne girin. Sayfanın en üstünde yer alan anahtarı sola doğru kaydırın. Bu işlemlerin ardından, iPhone’unuz anlık konum verinize ulaşmayacaktır.

iPhone Konum Kapatma

Konum bilgisini kapattıktan sonra fotoğraflara konum bilgisi ekleyemez, Haritalar uygulamasını navigasyon olarak kullanamaz ve konum hizmetinden yararlanan uygulamalara erişemezsiniz. iPhone konum kapatma işlemi sonrasında cihazın pil sağlığı korunacak olsa da kullanım deneyiminiz önemli ölçüde etkilenecektir.

iPhone’da Konum Kapatmak Pil Sağlığını Etkiler mi?

Evet, iPhone modellerinde konum verisini kapatmak pil sağlığını olumlu yönde etkiler. Çünkü konum hizmetleri etkin olduğunda, iPhone arka planda sürekli olarak kaynak tüketir. Tüketilen kaynak miktarı çok yüksek olmasa da, sürekli olarak bir işlem söz konusu olduğu için bu durum pil sağlığına etkide bulunur.

iPhone Konum Hizmetleri Kapalıyken Haritalar Çalışır mı?

iPhone’da konum kapatıldığında, Haritalar uygulaması tam anlamıyla çalışmasa da oldukça sınırlı bilgiler sunabilir. Ancak, internet bağlantısı üzerinden harita bilgisi indirildiyse, Haritalar çevrimdışı olarak kullanılabilir. Çevrimdışı haritalar, belirlenen bir bölge içerisinde gidilecek yere en kısa yoldan ulaşılmasına yardımcı olur.

Sonuç

Bu yazımızda, iPhone konum açma ve kapatma işlemlerinin nasıl yapılacağını detaylı olarak anlattık. Getmobil’den satın alacağınız yenilenmiş iPhone modellerinde konum özelliğinden yararlanabilirsiniz. Bütçenize uygun modelleri https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısından inceleyebilir ve istediğiniz modeli 12 ay taksitle güvenli bir şekilde Getmobil’den satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar