iPhone RAM Temizleme Nasıl Yapılır?

campaign-image

Zaman içinde yavaşlayan ve kullanıcıların taleplerini yerine getirmekte zorlanan iPhone modellerini hızlandırmak için ram temizleme işlemi yapılabilir. Bu işlem, özellikle iPhone X ve önceki serilerin performansını önemli ölçüde artırabilir.

RAM temizleme işlemini yapmak oldukça basit olsa da, kullanıcıların bazıları yanlış bir şey yapmamak için cihazlarını olduğu gibi kullanmaya devam ediyor. Bu yazımızda iPhone RAM temizleme nasıl yapılır sorusunun cevabını vereceğiz.

iPhone RAM Temizleme Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak “Ayarlar” uygulamasından AssistiveTouch özelliğini açın.
  2. Ses açma/kısma ve güç tuşlarına aynı anda basılı tutun. (Bazı modellerde yalnızca güç tuşuna basılı tutmak yeterli olacaktır.)
  3. Karşınıza “Kapatmak için kaydır” kaydırıcısı geldiğinde tuşlara basmayı bırakın ve AssistiveTouch’a dokunun.
  4. AssistiveTouch penceresi açıldığında ana ekran düğmesine belirli bir süre basılı tutun.
  5. Ana ekran açıldığı zaman iPhone RAM temizleme işlemi tamamlanmış olacağı için düğmeye basmayı bırakabilirsiniz.
iPhone Ram Temizliği Nasıl Yapılır?

Yukarıdaki adımları sırasıyla uyguladığınızda arka planda çalışan uygulamalar ve uzun süre aktif olmayan hizmetler durdurularak bellek temizliği yapılmış olacaktır. Bu işlem Apple tarafından açıklanmamış olsa da telefona herhangi bir zarar vermeyecektir.

Bu adımların çok uzun ve meşakkatli olduğunu düşünüyorsanız telefonu yeniden başlatarak da bellek temizliği gerçekleştirebilirsiniz. Bunu yapmak için “Ayarlar” uygulamasına girerek “Genel” seçeneğine dokunun. Genel ayarları yapabileceğiniz ekranın en altına inerek “Kapat” butonuna dokunarak cihazı kapatın. Cihazı açtıktan sonra gereksiz uygulamalar ve işlemlerle dolan bellek temizlenecektir.

iPhone RAM Temizleme Ne İşe Yarar?

iPhone modellerinin birçoğunda kullanıcıların işlemlerini çok daha hızlı bir şekilde yerine getirmesini sağlayan hizmetler bulunuyor. Bu hizmetler kullanıcılar tarafından kapatılmadığı zaman cihazın fazladan güç tüketmesine neden olabiliyor. Basit bir şekilde uygulayabileceğiniz iPhone bellek temizleme işlemi sayesinde ekstra güç tüketiminin önüne geçilebilir.

Bütün bunlara ek olarak bellek temizleme yapıldığı zaman güç tüketen uygulamalar durdurulduğu için cihazın performansı da önemli oranda artış gösterecektir. Özellikle yüksek işlemci ve bellek performansı gerektiren bir uygulama kullanmadan önce mutlaka cihazın belleğini temizlemenizi öneriyoruz.

iPhone RAM Kullanımı Nasıl Kontrol Edilir?

iPhone modellerinde cihazdaki hangi uygulamanın ne kadar RAM kullandığını görebileceğiniz bir ekran ne yazık ki bulunmuyor. Cihazın belleğini temizlemeden önce hangi uygulamanın ne kadar bellek kullandığını öğrenmek için App Store üzerinden üçüncü parti uygulamalar kullanılabilir.

iPhone RAM Kullanımı Nasıl Kontrol Edilir?

iPhone RAM kullanımı gösteren uygulamalar kullanmadan önce geliştiricisine, ne kadar sürede bir güncelleme aldığına ve uygulama hakkında yapılan yorumları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Böylece cihazdaki önemli verilerinizin ele geçirilmesi veya istenmeyen performans kayıplarının önüne geçebilirsiniz.

Sonuç

Bu içeriğimizde iPhone RAM temizleme işlemi adımlarını sizlerle paylaştık. Yazımızdaki adımlar tek tek uygulandığında cihazın belleği sorunsuz bir şekilde temizlenecektir. Ayrıca telefon belleğinin tekrardan dolmasını engellemek için kullanılmayan arka plan uygulamaları durdurulabilir. Ayrıca, https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak yüksek performanslı yenilenmiş iPhone modellerini 12 ay taksitle satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar