iPhone Satmadan Önce Yapılması Gerekenler Neler?

campaign-image

Kullandığınız iPhone'u çeşitli nedenlerden dolayı satmak isteyebilirsiniz. Telefonunuzu başka birine sattığınızda cihazın yeni sahibi sizin herhangi bir verinize erişmemelidir. Bu yazımızda, kişisel verilerin gizli kalması için iPhone satmadan önce yapılması gerekenler hakkında bilgiler paylaşacağız.

iPhone Satmadan Önce Yapılması Gerekenler Neler?

  • iCloud ve App Store hesaplarınızdan çıkış yapın.
  • iPhone’u Bul özelliğini kapatın.
  • Aksesuar Eşleşmelerini Kaldırın.
  • iMessage’ı tamamen temizleyin.
  • iPhone’u sıfırlayın.

iPhone'unuzu çok kısa bir süre dahi kullanmış olsanız bile satmadan önce yukarıdaki maddeleri mutlaka uygulayın. Bu maddeleri uygulamadığınız zaman, telefonu satın alacak olan kişi sizin kişisel bilgilerinize erişebilir. Hadi iPhone'u satmadan önce yapılması gerekenleri daha yakından inceleyelim.

iCloud ve App Store Hesaplarından Çıkış Yapmak

iPhone'u satmadan önce mutlaka kendi iCloud ve App Store hesaplarınızdan çıkış yapmalısınız. Eğer hesaplarınız açık bir şekilde iPhone'u satarak cihazın yeni sahibi kendi iCloud hesabına giriş yapamayacaktır.

Ayrıca, sattığınız telefonda sizin hesabınız açık olduğu için illegal işlemlerin cezaları size kesilebilir. Bu nedenle telefonu satmadan önce iCloud ve App Store hesaplarınızı sırasıyla kapatın.

iPhone’u Bul Özelliğini Devre Dışı Bırakmak

Apple, iPhone modellerinde hayat kurtaran birçok özelliğe yer veriyor. iPhone'u Bul özelliği de bunlardan biridir. Eğer bu özelliği aktif olarak kullandıysanız, iPhone'unuzu satmadan önce eski konum bilgilerinizin karşı tarafın görmemesi için devre dışı bırakmalısınız.

iPhone'umu Bul Kapatma

iPhone'u Bul özelliğini devre dışı bırakmak için Ayarlar uygulamasından Apple Kimliğinize dokunun. Ardından "iPhone'u Bul" seçeneğine dokunarak bu özelliği kapatacağınız ekrana geçebilirsiniz.

Aksesuar Eşleşmelerini Kaldırmak

Apple Watch gibi aksesuarların eşleşmelerini kaldırmak, iPhone satmadan önce yapılması gerekenler arasında yer alıyor. İlerleyen zamanlarda sorunlarla karşılaşmamak için Apple Watch eşleşmesini mutlaka kaldırın. Eğer iPhone'unuzu bu eşleşmeyi kaldırmadan satarsanız, alıcıya ulaşmak için zaman harcamak zorunda kalabilirsiniz.

Apple Watch eşleşmesini kaldırmak için ilk olarak Watch uygulamasına girin. Uygulamanın içinde saatinize dokunun. Son olarak en aşağıda yer alan “Apple Watch Eşleşmesini Kaldır” butonuna dokunun. Ardından Apple Kimliğinize ait şifreyi girin ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.

iMessage’ı Tamamen Temizlemek

Sevdiklerinizle iMessage kullanarak yaptığınız mesajlaşmaları silmeden önce iPhone'unuzu satmadan önce eski mesajları tamamen temizlemenizi öneririz. Aynı zamanda iMessage özelliğini de devre dışı bırakmanız faydalı olacaktır.

iMessage Temizlemek

iMessage'i kapatmak için iPhone'unuzun Ayarlar uygulamasına gidin ve "Mesajlar" bölümüne dokunun. Açılan sayfada iMessage anahtarını sola kaydırarak işlevi devre dışı bırakabilirsiniz.

iPhone'u Sıfırlamak

iPhone'unuzu başkasına satmadan önce mutlaka cihazı fabrika ayarlarına döndürerek içindeki her şeyin silindiğinden emin olmalısınız. Bu işlemi yapmak için iPhone'unuzu sıfırlamanız gerekmektedir.

iPhone'u sıfırlamak için cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın. Ardından "Genel" bölümüne dokunun. Sayfayı en aşağıya kaydırın ve "Tüm İçerik ve Ayarları Sil" seçeneğine dokunarak cihazınızı tamamen sıfırlayabilirsiniz.

iPhone Sıfırlamadan Satılırsa Ne Olur?

iPhone'unuzu sıfırlamadan satarsanız istenmeyen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Cihazda sizin belirlediğiniz şifre bulunsa bile yeni sahibi, cihazın şifresini kırarak içindeki verilere erişebilir. Ayrıca, telefonunuzda iCloud hesabınız açık olduğu sürece yeni sahip, kendi iCloud hesabına giriş yapamayacaktır.

Sonuç

Bu yazımızda iPhone satılmadan önce yapılması gerekenleri sizinle paylaştık. iPhone’unuzu satarken bütün bunları göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz. iPhone'unuzu Getmobil'e tam değerinde satabilir, https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak daha yüksek performanslı yenilenmiş iPhone modellerini 12 ay taksitle satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar