iPhone Servis Yok Hatası Nasıl Çözülür?

campaign-image

Apple iPhone modellerini kullananların zaman içinde karşılaşabileceği sorunlardan biri olan iPhone servis yok hatası, yazılımsal veya donanımsal hatalardan kaynaklanabiliyor. Sorunun kaynağı cihazın donanımları ile ilgiliyse servise göndermek en mantıklı çözüm olabiliyor.

iPhone'un donanım açısından bir hatası olmadığı halde servis yok sorunu yaşandığında uygulanabilecek basit çözüm yöntemleri, bu sorunu ortadan kaldırmak için yeterli oluyor. Gelin hep birlikte iPhone servis yok sorunu için çözüm yöntemlerine göz atalım.

iPhone Servis Yok Sorunu Çözüm Yöntemleri

  • Uçak modunun kapalı olduğundan emin olun.
  • Sinyal gücünün yeterli olup olmadığını inceleyin.
  • SIM kartın düzgün bir şekilde yerleştirildiğinden emin olun.
  • Yazılım güncellemelerini yükleyin.
  • Cihazı yeniden başlatın.

Kullanıcıların birçoğunun hiç olmadık zamanda karşılaştığı iPhone servis yok hatası için yukarıdaki çözüm yöntemleri denenebilir. Bu yöntemleri hazırlarken cihazda donanımsal açıdan herhangi bir problem olmadığını varsaydığımızı hatırlatmak istiyoruz.

Uçak Modunun Kapalı Olduğundan Emin Olun

Servis yok sorunu her zaman için donanımsal veya yazılımsal sebeplerle ortaya çıkmayabilir. Bazı durumlarda kullanıcıların dikkatsizliğinden kaynaklı iPhone servis yok hatası olabilir. Bunlardan en bilineni ise cihazın uçak modunda unutulmuş olmasıdır.

iPhone ekranının üst bölümünde uçak simgesi varsa, bu cihazın uçak modunun açık olduğu anlamına gelir. Uçak modu, Kontrol Merkezi üzerinden uçak simgesine dokunarak tamamen kapatılabilir. Böylece cihaz tekrar sinyal almaya başlayacaktır.

Sinyal Günün Yeterli Olup Olmadığını İnceleyin

Kapsama alanları dışına çıkıldığı zaman servis yok hatası ile karşılaşmak oldukça normaldir. Gidilen bölgede bir anda hat çekmemeye başladıysa, sebebi bu olabilir. Bulunulan konumdan farklı bir yere geçilerek sorunu çözmek mümkün olacaktır.

iPhone Servis Yok Çözüm Yöntemleri

SIM Kartın Düzgün Bir Şekilde Yerleştirildiğinden Emin Olun

SIM kartın tam olarak yerleştirilmediği veya SIM tepsisinin düzgün bir şekilde oturtulmadığı durumlarda telefon sinyal alma konusunda sorun yaşanabilir. Bu durumda SIM kartı tamamen çıkarıp tekrar yerine oturtmak, cihazın tekrar sinyal alabilmesine yardımcı olabilir.

Yazılım Güncellemelerini Yükleyin

iPhone modellerinde düzenli olarak yayınlanan yazılım güncellemeleri, cihazda yaşanabilecek çoğu sorunu ortadan kaldırmak için yeterli olabilir. Özellikle iPhone servis yok hatasıyla karşılaşıldığında, cihazı Wi-Fi üzerinden internete bağlayarak güncel yazılım olup olmadığı kontrol edilebilir.

Cihazın desteklediği en güncel yazılım sürümünü yüklemek için;

  1. Öncelikle “Ayarlar” uygulamasına girin.
  2. Ardından “Genel” bölümüne dokunun.
  3. Son olarak “Yazılım Güncelleme” seçeneğine dokunup açılan sayfada en güncel yazılımı indirip, kurulumu tamamlayın.

Yazılım güncellemesinin tamamlanma süresi, internet hızına ve güncelleme boyutuna göre değişiklik gösterebilir. Güncelleme sırasında telefonun kapanmaması ve sonrasında bir sorunla karşılaşmamak için yeterli miktarda pil seviyesine sahip olunması gerekiyor.

Cihazı Yeniden Başlatın

iPhone kullanıcılarının iyi bildiği üzere, cihazı yeniden başlatmak çoğu sorunun çözümü niteliğindedir. Bilinmeyen bir nedenden dolayı iPhone servis yok hatası yaşandığında telefonu tamamen kapatıp yeniden açmak denenebilir.

iPhone modelleri yeniden başlatıldığında önceden açılmış tüm uygulamalar ve arka plan işlemleri tam olarak kapatılır. Böylece cihaz yeniden açıldığında daha stabil bir kullanım imkanı sunulur.

Sonuç

Bu yazımızda kullanıcıların hiç ummadığı bir anda karşılaşabileceği iPhone servis yok hatası için çözüm yöntemlerine yer verdik. İçeriğimizde sunduğumuz yöntemler sayesinde cihaz sorunsuz bir şekilde kullanılmaya devam edilebilir.

İlgili Bloglar