Kaybolan AirPods Bulma Yöntemleri

campaign-image

Apple’ın AirPods kulaklıkları, Bluetooth bağlantı özelliği sayesinde kullanıcılara büyük bir rahatlık sunuyor. Küçük boyutları sayesinde kablosuz bir deneyim sunan bu kulaklıklar, yüksek ses kalitesi ile müzik dinleme deneyimini iyileştiriyor. Ancak, kompakt boyutları nedeniyle kolayca kaybolabiliyorlar. Bu yazımızda, kaybolan AirPods bulma yöntemleri hakkında detaylı bilgilere yer vereceğiz.

Kaybolan AirPods Nasıl Bulunur?

  • iPhone’umu Bul Özelliğinden Yararlanmak
  • Geride Bırakıldı Bildirimini Açmak
  • AirPods Kayıp Modunu Kullanmak

AirPods kulaklıklarının en büyük sorunlarından biri, kolayca kaybolabilmeleridir. Ancak, yukarıda belirtilen yöntemlerle kaybolan AirPods kulaklıklar dakikalar içinde bulunabilir. Bu yöntemleri kullanabilmek için ise Apple ürünlerinden birine sahip olmanız gerekmektedir.

Kaybolan AirPods Nasıl Bulunur?

iPhone’umu Bul Özelliğinden Yararlanmak

Kaybolan AirPods kulaklıklarını bulmanın en etkili yolu, iPhone'daki Bul özelliğini kullanmaktır. Kulaklıklar Bluetooth kapsama alanı dışında kaldığında, iPhone’da yüklü olan Bul uygulaması aracılığıyla kulaklığın son bilinen konumunu öğrenebilirsiniz. Eğer kulaklıkların Bluetooth bağlantısı kesilmemişse, Bul uygulamasından kulaklıkların tam konumuna ulaşabilirsiniz.

Birinci veya ikinci nesil AirPods kulaklıklarınız varsa, iPhone ana ekranındaki Bul uygulamasına girin. Cihazlar sekmesindeki "Yol Tarifi" düğmesine dokunarak, kulaklıkların en son konumuna ulaşabilirsiniz.

Geride Bırakıldı Bildirimini Açmak

Birçok iPhone kullanıcısı telefonda geride bırakıldı bildirimi olduğunu bilmiyor. Ancak böyle bir özellik mevcut ve oldukça kullanışlı. Kaybolan AirPods bulmak için geride bırakıldı bildirimini açmak istiyorsanız:

  1. İlk olarak iPhone’un ana ekranında Bul uygulamasına girin.
  2. Aygıtlar bölümüne geçin ve “AirPods kulaklık” bölümüne dokunun.
  3. Açılan ekranda bildirimler bölümünde bulunan “Geride bırakıldığında bildir” seçeneğine dokunun.

Geride bırakıldığında bildir özelliği etkinleştirildiğinde AirPods kulaklıklardan belirli bir uzaklığa gidildiğinde iPhone'a bildirim gelir. Bu bildirim sayesinde AirPods kulaklığın bir yerlerde unutulduğu anlaşılabilir.

AirPods Kayıp Modunu Kullanmak

AirPods kulaklıklarınızdan birini çeşitli nedenlerden dolayı kaybettiyseniz, kayıp modunu kullanarak kaybolan kulaklığı bulabilirsiniz. Kayıp modunu açmak için, Bul uygulamasına gidin ve AirPods'larınızın bulunduğu bölümden "Kayıp Olarak İşaretle" seçeneğine dokunun.

Bu özelliğin çalışabilmesi için kaybolan AirPods'un internet bağlantısı olan bir Apple cihazına bağlanması gerekir. Cihaz internet üzerinden konum bilgilerini sahibine iletecektir, böylece kulaklığı bulmak daha kolay hale gelir.

Kayıp modu, kulaklığın kullanımını engelleyemez. Fakat kulaklığın adını değiştirme imkânı sunar. Bu özellik, kulaklığı bulan kişiye mesaj göndermek için kullanılabilir.

Sıfırlanan AirPods Bulunur mu?

Sıfırlanan AirPods Bulunur mu?

Sıfırlanan bir AirPods’u bulmak mümkündür. AirPods’unuzu önceden eşleştirdiğiniz iPhone’da Bul uygulamasına girin. Ardından aygıtlar bölümüne girin. AirPods’un adına dokunun ve “Bul” butonuna dokunun. Bu işlemlerin ardından sıfırlanan AirPods’u bulmak için etrafta biraz gezinin.

Sonuç

Bu yazımızda kaybolan AirPods nasıl bulunur sorusunun cevabını verdik. Siz de AirPods kulaklığınızı kaybettiyseniz bu yöntemler sayesinde kulaklığınıza tekrar kavuşabilirsiniz. Yazımızda yer verdiğimiz yöntemleri kullanabileceğiniz yenilenmiş iPhone modellerini Getmobil’den 12 ay taksitle satın alabilirsiniz. Hemen https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak bütçenize uygun modellere göz atabilirsiniz.

İlgili Bloglar