Samsung Galaxy Note 20 Ultra İncelemesi

campaign-image

2021 yılında piyasaya çıkan ve günümüzde de kullanıcı beklentilerini karşılama konusunda oldukça yeterli olan Galaxy Note 20 Ultra, Samsung’un en gözde modelleri arasında yer alıyor. Bu inceleme yazımızda Samsung Galaxy Note 20 Ultra modelini farklı açılardan ele alacağız. Eğer siz de bu modeli satın almak istiyorsanız, incelememizi okumanızı öneriyoruz.

Galaxy Note 20 Ultra Teknik Özellikleri

Teknik Özellikler
Yonga Seti:Samsung Exynos 990 / Qualcomm Snapdragon 865+
RAM (Bellek):8 GB
Ekran Çözünürlüğü:1440x3088 (QHD+) Piksel
Kamera Çözünürlüğü:10 MP
Batarya Kapasitesi:4500 mAh

Samsung Galaxy Note 20 Ultra İncelemesi

Samsung’un amiral gemisi olarak tanımladığı Galaxy Note 20 Ultra modelini sizler için inceliyoruz. Galaxy ailesinin güçlü üyelerinden biri olan bu modelin, teknik özellikleri, kamera kalitesi, işlemci performansı ve batarya ömrü bakımından segmentindeki diğer modellere kıyasla çok daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Hadi, Galaxy Note 20 Ultra modeline daha yakından göz atalım.

Ekran

Samsung Galaxy Note 20 Ultra modelinde, 6.9 inç büyüklüğündeki ekran 1400 x 3200 çözünürlüğe sahiptir. Yüksek çözünürlüklü ekranda kullanılan Dynamic AMOLED teknolojisi, görüntülerin kristal berraklığında işlenmesini sağlıyor.

Renkleri gerçekçi tonlarda işleyen geniş ekranında oyun oynamak ve bir şeyler izlemek oldukça keyifli. Yüksek parlaklık değerlerine ulaşabildiği için güneş ışığı altında da video izlemeye devam edebilir, sevdiğiniz oyunları ara vermeden oynamaya devam edebilirsiniz.

Note 20 Ultra Ekran İncelemesi

Tamamen çerçevesiz tasarıma sahip ekranın neredeyse her karesini kullanmak mümkün. Geniş bir yüzeye sahip olan ekran, 120 Hz yenileme hızı ile görüntüleri akıcı bir şekilde sunabiliyor. Yüksek yenileme hızına sahip ekranın farkını en iyi mobil FPS oyunlarında görebilirsiniz. Rakipleriniz sizi keşfedene kadar onlardan daha hızlı reaksiyon verebilirsiniz.

Performans

Samsung Galaxy Note 20 Ultra incelemesinde, cihazın performansına da göz atalım. Modelin Avrupa versiyonunda Exynos 990 yonga seti bulunuyor. Avrupa haricinde diğer ülkelerde ise Snapdragon 865+ işlemciye yer veriliyor.

Açıkça söylemek gerekirse, Exynos 990 işlemci çok güçlü ve yüksek performanslı olsa da Snapdragon 865+ yonga setine göre zayıf kalıyor. Türkiye'ye gönderilen modellerde bulunan 8 GB kapasiteli belleğin çoklu işlemlerin yerine getirilmesi konusunda yeterli olduğunu söyleyebiliriz.

Galaxy Note 20 Ultra’nın 256 GB ve 512 GB dahili hafıza seçenekleri, fotoğraflarınızı, videolarınızı, uygulamalarınızı ve önemli verilerinizi depolamak için geniş bir alan sunuyor. UFS 3.1 depolama teknolojisinin veri aktarımına çok fazla etki etmeyeceğini düşünüyorduk ancak durum sandığımızdan farklı. Bu teknoloji sayesinde oyunlar ve uygulamalar çok kısa süreler içinde açılabiliyor.

Kamera

Birçok kullanıcı, akıllı telefon seçiminde ilk olarak kameranın çekim kalitesine dikkat ediyor. Galaxy Note 20 Ultra modelinin sahip olduğu 108 MP çözünürlüklü ana kamerası ile çekilen görüntülerin çok daha canlı ve dinamik tonlarda olduğunu görebiliyoruz.

Note 20 Ultra Kamera İncelemesi

Video çekimlerinde ise iPhone 11 Pro serisindeki modellerin kalitesinden düşük kalsa da diğer rakiplerine göre çok daha kaliteli çekimler yapabiliyor. Özellikle 4K çözünürlüklü videolarda, görüntülerdeki her bir detayı sunabilmesi sizi memnun edecektir.

Batarya

Samsung Galaxy Note 20 Ultra modelinde kullanılan 4500 mAh kapasiteye sahip batarya, günlük kullanım koşullarında bir tam günü çıkarabilecek batarya süresi sunuyor. Cihazın şarjı bittiğinde ise 25 Watt hızlı şarj desteği ile kısa sürede tam dolum oranına ulaşarak işlerinizi ara vermeden yapmanıza olanak tanıyor.

Galaxy Note 20 Ultra Hala Alınır mı?

Galaxy Note 20 Ultra’yı incelediğimizde, günümüz koşullarında satın alınabilecek en iyi Samsung modellerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Uygun fiyatları ile bütçenizi çok fazla zorlamamasının yanı sıra, güçlü donanımları sayesinde isteklerinizi kısa süre içerisinde yerine getirecektir. Cihazın sahip olduğu bütün özellikleri göz önünde bulundurduğumuzda ise günümüzde de hâlâ satın alınabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Sonuç

Meraklı kullanıcılar için hazırladığımız Samsung Galaxy Note 20 Ultra incelemesi ile cihazın bütün özelliklerine değindik. Eğer sizler de bu modeli satın almaya karar verdiyseniz, ikinci el satın almak yerine daha güvenli ve yüksek performanslı yenilenmiş Galaxy Note 20 Ultra modelini tercih edebilirsiniz. Bu modeli, TSE onaylı Yenileme Merkezi'ne sahip Getmobil garantisi ile satın almak için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/android-telefonlar/samsung/galaxy-note-20-ultra/ bağlantısına tıklayabilirsiniz!

İlgili Bloglar